onsdag 29 februari 2012

Favoritbloggerskor!

Sådärja, fattas bara en dator och snabb uppkoppling på det!
Vi tittar i princip aldrig på tv/film här i Thailand. Jag roar mig istället genom att läsa böcker, och en hel del bloggar. När jag listar mina favoritbloggar inser jag för övrigt att alla skrivs av kvinnor. Inte särskilt jämställt va? Läge för kvotering? (Skulle inte tro det...)

I alla fall, här kommer mina favoritbloggar just nu:
  • Trendenser, som drivs av Frida Ramstedt, måste vara Sveriges bästa inrednings/design blogg. Jag älskar hennes blogg! Varje dag bjuder hon på vackra bildkavalkader, ofta tagna av henne själv. Dessutom är hon en av få storbloggare som faktiskt tar sig tid att kommentera personligen i sina läsares bloggar. Stilpoäng där Frida! 
  • Cecilia Blankens. Jag fick upp ögonen för Blankens när hon vikade som radiopratare under Gry Forsells föräldraledighet. Tyckte hon hade en skön jargong, vilken också speglar sig i hennes blogg. Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva.
  • Vimmelmamman. Lotta Gray jobbar som reporter på SE&HÖR. Jag började läsa hennes blogg med hopp om att få lite kändisskvaller, men insåg snabbt att hennes blogg handlar om allt annat än det. Lotta fick cancer 2008, och många av inläggen handlar om hennes resa att bli frisk, och de funderingar som uppstår när livet inte längre är något självklart. Hennes inlägg berör mig ofta på djupet.
  • Lofsan heter egentligen Lovisa Sandström, och jobbar som PT. Bloggen är en mammablogg som handlar om träning. Lofsan kommer med grymma träningstips, och varje gång jag har varit inne på hennes blogg är jag alltid lika peppad att ta itu med min egen träning.
  • Sofia springer drivs av modejournalisten Sofia Hedström. Sofia lyckas med bedriften att "springa med stil". Hennes löparoutfits är lika coola som tiderna hon lyckas springa på maraton. Hon kommer också med grymma löpartips, vilket jag är i stoooort behov av just nu.
  • Ebbas blogg. Alltså, Ebba von Sydows blogg är helt i min smak. Massor av bilder och senaste nytt om kändisar och kungligheter runt om i världen. (Jag vet, jag är onaturligt intresserad av det, men det kan inte hjälpas. Jag är liksom född med det!) Kändisinläggen varvas med en lagom mix av roliga vardagsinlägg.
  • Blondinbella. Jodå, jag erkänner att Isabella Löwengrips blogg är den jag har följt längst. Det finns så många åsikter om den tjejen, men jag beundrar henne. Hon är målmedveten, och till skillnad från många andra unga bloggerskor uppmanar hon unga kvinnor att ta tillvara på sina talanger och jobba hårt.
  • Underbara Clara har jag bara följt ett par månader, hur kan jag ha missat henne? Att titta in på hennes blogg är att gå in i en godisaffär. Härliga bilder, och fina texter, man vill bara ha mer.
  • Katrin Zytomierska. Alltså, jag vet inte vad det är, men jag kan inte låta bli att läsa Katrins blogg. Hon provocerar verkligen, på både gott och ont. Hennes blogg är kul (för det mesta), man vet aldrig riktigt vem eller vad hon ska skriva om. Ingen verkar gå säker när hon sätter igång med sin sågning.
Förutom de här kändisbloggarna följer jag såklart mina utomordentligt snygga systrars bloggar; MonnahMimmi och Kajsa

Vad säger ni, finns det någon annan blogg som jag absolut inte får missa?

5 kommentarer:

Monica sa...

Alltså, nu har du ju inte skrivit dit Magdalena Graaf (fy dig, det var ju du som fick mig att börja läsa hennes)... Vi har så otroligt olika smak! Jag tror också att du hinner läsa många fler bloggar än jag av förklarliga skäl.
Hur som helst. Jag älskar:

http://chezlarsson.com/ - hon kommer att bli din renoverings- och organisationsguru
http://www.enmammasdag.com/weronica/ - inspiration i allmänhet
http://thepioneerwoman.com/ - helst foto- och matlagningsdelarna (men hennes mat har ingenting med hälsa att göra...)
http://www.ihusvagn.se/ - de andra bloggarna känner jag inte, men det här är en gammal kompis som skriver jättespännande
http://www.fit2fat2fit.com/ - väldigt inspirerande

Kan skriva fler, men de här kanske du kan börja med.

Anonym sa...

Hej. Det finns en fantastiskt bra blogg som heter hg storm. Det är en psykolog i Karlstad som skriver varje dag, poetiskt med fantastiska bilder. Missa inte honom!
mvh Kusin Erik

Frida på trendenser.se sa...

Åh tack snälla du för de fina orden. Du anar inte hur glad jag blev! Vilken energikick. Tack!

Annika/Resfredag sa...

Tack för tipsen!

Anonym sa...

http://www.pastill.nu/
jag gillar min kompis blog, fina bilder och inspirerande (trots att jag aldrig gör något pyssel så känns det upplyftande).
kram Kristin