tisdag 1 november 2011

Vårt nya husdjur

Får jag lov att presentera vår nye familjemedlem! 
Nästan varje dag träffar jag mer eller mindre villigt nya typer av djur här. Småmyror finns det gott om, speciellt i vårt kök. Det gäller att inte lämna en enda smula framme, för då kommer de direkt. Om Conny sköter sitt jobb kanske vi slipper se dem, jag gillar inte myror.

Men, de är ändå ganska harmlösa, till skillnad från ormarna. Pierre och Jenny hittade ett ormskinn under sitt hus häromdagen, det var tydligen en kobra som hade ömsat skinn där. Sånt vill man liksom helst inte veta. Det finns gott om kobror på ön, men de är lika rädda för oss människor, som vi är rädda för dem. (Eller är det bara något folk säger, för att inte stirra upp mig?) Vi undviker högt gräs, och försöker hålla oss till upplysta vägar på kvällarna. Skulle aldrig få för mig att gå och betala pengar för att se en av "kobra-showerna" de kör här nere, skulle snarare betala för att slippa gå på en.