måndag 14 november 2011

Turkiet vs Mallorca

Turkiet.
Bild lånad från Ving.
Alltså, ni som följer min blogg har väl vid detta laget förstått att mitt huvudintresse består i att resa. I lördags kväll satt jag och min man i solnedgången för att gå igenom våra planer inför nästa år. Det är mycket som ska fixas. Efter vårt äventyr här i Thailand ska vi tillbaka till Sverige och hitta nytt boende, jag ska söka jobb och så ska vi... resa ännu mer! Såklart. Listan med länder kvar att besöka måste prickas av. Trettiosex länder är avklarade, men jag har plenty to go.

Med tanke på att det numera finns en treåring och en ettåring med i bilden, gäller det att planera klokt. Resan hit till Thailand fixade vi själva, vi bokade flygstolar, fixade med visum och snälla kontakter hjälpte oss att hitta boende. Det är kul, men tidskrävande, att fixa allt själv. Nästa resa blir charter. Tänker låta resebyrån sköta allt. Tänk vilken lyx att bara sätta sig på planet och åka.

Kriterierna för vår lilla familj är ett varmt ställe, prisvärt, nära till fina stränder, barnvänligt och så bra mat. För egen del vill jag åka till ett land jag ännu inte besökt. För att smila in mig lite hos maken har det ultimata resmålet också schyssta golfbanor i närheten. Så, vad finns det som matchar våra kriterier? Funderade ett tag på Mallorca, men efter att ha hört mig för i bekantskapskretsen, och surfat runt på Vings hemsida, har jag hittat det perfekta resmålet för oss till nästa år. Turkiet it is, närmare bestämt Gloria Golf Resort i Belek. Ta en titt på bildspelet så förstår ni kanske varför jag vill dit. Enormt poolområde för hela familjen, hälsoklubb och volleyboll för mig (japp, det är ju sånt jag sysslar med här i Thailand!), tennis och golf för min idrottstokige make, och en stor lekpark för barnen. Toppa det med fina stränder, bra hotellstandard, barnklubb - och All Inclusive.

Japp, så blir det. Vad säger ni? Någon som hakar på?

Sol, bad, och strand - då mår vår familj som bäst!

5 kommentarer:

Monica sa...

Hm. Vi får väl se. Men visst ser det härligt ut!

Mimmi sa...

Det finns nog någon diagnos för dig. Så du sitter och planerar solsemester NU?

Annika/Resfredag sa...

Mimmi, du är experten på diagnoser. Kan det vara REHD(res-hyperaktiv-däka)? Tina förklarade bestämt att mitt ressug skulle avta när jag fick barn, men det har snarare ökat...

Didem W sa...

Belek låter bra ! inte så himla långt ifrån antalya flygplats jämfört med side, som tar närmare 1h 50 min. För övrigt shoppa gärna i antalya eller manavgat rätt så billigt.

Göteborgaren sa...

gott. kanske ska lägga nästa golfresa där?