söndag 27 november 2011

Första advent, thai style.


Ja, hur firar man första advent i Thailand? Det gör man inte alls. Jag, Tobias och Sebbe klämde istället ihop oss på moppen och gjorde en utflykt. Stannade såklart till när vi såg en elefant längs vägkanten.


Vi fortsatte på djurtemat och åkte till "Monkey School". Sebbe verkade ganska obekymrad över alla apor som promt ville upp och sitta på hans huvud.


Så otroligt smidiga djur, de där aporna. Det var för övrigt första gången jag har hållit i en apa. Och, första gången jag har fått hindra en apa att rota i min handväska. Det måste finnas en första gång för allt.


Sebbe hittade en ny flickvän. (Sorry Astrid och Ebba, men ni får faktiskt hålla er framme!)


Men, för att förtydliga är det fortfarande mamma som han älskar allra mest! Jo, så måste det vara.


Adventslunchen bestod av 6 rätters thai-take away. Favoriten idag blev kyckling i gul curry (det var det närmaste jag kunde komma gula lussekatter.) Lunchen äter vi helst inne, annars rinner vi bort i värmen.


På eftermiddagen mötte vi upp bekanta från Sverige som är här på semester. De hade med sig fullkornsvälling till oss - och jag är dem evigt tacksam. Svensk välling är hårdvaluta här!


Julia såg solen gå ner, och somnade sedan gott på min axel. Nu är vi hemma och vi andra ska snart joina Julia i drömmarnas land. Innan dess ska vi lyssna på julskivan vi tog med hit. Måste vara nytt rekord för mig, i vanliga fall brukar jag börja lyssna på julmusik i oktober. Glad advent, och ät en lussekatt för mig också!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Annika,
Ååh vad härligt att läsa om er "vardag" där nere...
Att se en elefant på gatan skulle jag hurra mycket för!
Skratta högt åt din likhet med gula curryn och lussekatterna...
Njut den där soliga solen och vackra naturen och härliga vardagen där du är nu, ta in alla gåvor från livet!
Många Kramar från Kusin Maria

Lisen sa...

Va helt underbart härligt ni ser ut att ha!!! Hälsa din snygga man!

Monica sa...

Ja, ni ser så fina och fräscha ut! I går snöade det tydligen lite här i trakten. Som tur var såg jag ingenting av det, för vi har inte vinterdäcken på än o jag ska till Ingarö idag. Vi har käkat extra lussekatter för er också. Goda. :)

Therese sa...

Åh, vad mysigt ni har det - helt fantastiskt - jag skulle inte ha något emot en så varm och skön advent - vad roligt, roligt för er! Fina och solbrända och pigga och fräscha - alla tummar upp!!