tisdag 16 augusti 2011

Lev i nuet!

We have arrived in Scotland! Resan gick ok. Julia var inte glad, tur att Sebbe var exemplarisk. Jag var lagom svettig vid resans slut... Barnen har fullt upp med sina kusiner, och jag har redan varit hos Mr Tesco.

 En kompis på facebook hade följande text i sin status-uppdatering häromdagen. Blev så tagen av orden att jag måste dela med mig: "Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest;
Människan! Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt!"

Just nu njuter jag i fulla drag av att leva i nuet. Life is good!

Foto: Vladimír Vladimírovič (Picasa Webalbum)

2 kommentarer:

Monica sa...

Underbart citat! Det tar jag med mig.

Victoria sa...

Ja, verkligen! Mycket tänkvärt. Tack Annika :)