torsdag 19 maj 2011

Telias nya logga.


En kvarts miljard kronor. Så mycket uppges Telias nya logga kosta. Det är mycket pengar. Det första jag reagerade på var att loggan var misstänkt lik den som jobbportalen StepStone har. Sten/ar med vita "ådror" i. Rätta mig om jag har fel!?

Tur i alla fall att Telia Soneras VD Lars Nyberg är lyrisk: "Jag älskar det här varumärket, det är inte bara kosmetika". Men det är klart, vad ska han säga? 250 miljoner bortkastade på något man inte riktigt gillar, där pratar vi magont.

5 kommentarer:

PERNILLA sa...

saken är att det kostar inte 250 miljoner att ta fram en logga och det är i sak fel att säga så. det man gjort är att man tagit fram en visuell identitet vilket innehåller betydligt mer än bara en logotyp. massor med analys och strategiarbete. för att inte tala vad det kostar att implementera hela kalaset nya skyltar nya flaggor.... men såklart det blir inte någon sensationsnyhet om man förklarar bakgrunden. här är en bättre länk: http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article3176193.ece
jag tror inte att lars är lyrisk över den nya loggan utan mer över att processen att jämka samman de olika bolagen har lyckats. loggan är bara ett visuellt uttryck för det. jag ser det där varje dag. man är inte nöjd/klar/tillfredställd med ett projekt förrän det blir mer påtagligt som en broschyr eller i detta fall en logga.
men det vore väldigt intressant att höra vad den lila symbolen står för.

Annika/Resfredag sa...

Ja, vi "icke-reklamare" har nog svårt att se hela sammanhanget bakom, även om jag har sett det hända även på Telenor. Nytt tänk, ny logga, så är väl planen?

Men, håller du med mig i sak? Att loggorna är ganska snarlika?

PERNILLA sa...

jovisst! :)

vart ska ni flytta förresten. till vallentuna!!

Gunilla sa...

Jag reagerade mest på att det inte känns som så jättemånga år sen de gjorde det sist. Var kanske 10 år sen eller? Var en väldigt kostsam historia då också och resulterade i en sällan skådat ful logga och "corporate identity". Den här är snyggare.

Monica sa...

Ser du inte hur snabbt informationsflödet snurrar runt hela jorden (som dagen till ära har fått en något orundare form)?! Snygg. Jag gillar den! (Apropå snygg, och dagens samtalsämne, ska du ta en titt på ett snyggt visuellt uttryck som jag tror att Pernilla har varit inblandad i; http://kongress2011.se/)

Förresten hade inte vinnarmeddelandet kommit då vi pratade, så jag visste ingenting. Då hade jag naturligtvis kontrat jeansen!