lördag 21 maj 2011

Sjung om studentens lyckliga dag.

"Låtom oss fröjdas i ungdomens vår, än klappar hjärtat med friska slag och den ljusnande framtid är ... Kajsas!"
(Foto: BLT)
Min lilla syster har blivit stor. Om ett par veckor tar hon studenten. Med sex (+ ett extra) äldre syskon, det yngsta nio år äldre än henne, är det inte så konstigt att hon snabbt blev lillgammal. Tiden går snabbt och nu är det hon som ska stå på trappan och sjunga om studentens lyckliga dag.

Det känns märkligt. Nyss stod jag ju där själv!? Kan avundas henne som har hela livet framför sig. Samtidigt är jag glad att tiden hon har framför sig redan är förbi för min del. Olycklig kärlek, sena nätter på trånga dansgolv, tentaångest, älskar/älskar inte?, extrajobb och så lite tid för så mycket som ska hinnas med! Minns så väl texten på ett av grattiskorten jag fick när jag tog studenten: "Grattis till studenten. Nu börjar livet!" Min lilla Kajsis, ser fram emot att se dig på trappan när du tar första steget ut i riktiga livet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ach ja, Annika, wie recht Du hast. Mir sind gerade beim Aufräumen alte Tagebücher und Briefe in die Hand gefallen. Welch ein Gefühlschaos ( ; Es ist eines der größten Geschenke, beste Freunde zu sein/werden/bleiben!

Annika/Resfredag sa...

Genau! Aufräumen habe ich auch die letzen Tage viel gemacht. Ich lache und weine.. Alles Liebe!