Sidor

söndag 27 september 2015

Arga Tanten


Har ni sett barnprogrammet "Pax jordiska äventyr" någon gång? Ibland känner jag mig som rollfiguren Arga Tanten.

I går var en sådan dag. Suck alltså. Jag lät ungefär så här hela dagen: "nej, nej, nej, nej, NEJ, nej, nej, NEEEEEEJ"! Att säga nej bara för sakens skull är ingen fin egenskap, jag försöker verkligen jobba på det. Tobias är mycket bättre där, när han säger nej till barnens frågor är han alltid noga med att förklara varför han säger nej. Inte bara "NEJ DU FÅR INGEN KAKA!" (eh, mitt svar), utan något i stil med "Nej Julia, du får ingen kaka. Vi ska äta om 10 minuter och vi vill inte att du ska vara mätt när vi äter middag." Men ja, så är han också pedagog efter sina år på lärarhögskolan.

PS: Hon är ganska söt den där Julia. Kan det ha bero på alla kakor hon har hunnit stoppa i sig under sina fem år!?

8 kommentarer:

  1. Haha, känner igen arga tanten och mina barn älskar Pax - men kanske inte just Arga tanten eller när jag intar hennes skepnad (något vi brukar skämta om)... :)

    Men det där med tålamodet och att svara pedagogiskt vs. bara nej är ju något som ofta, upplever jag, beror på hur mkt energi man har över och hur mkt tid man har. Sen är de ju lite "tröga" (hehe) ibland barnen, borde räcka att förklara en gång och sedan anta arga tanten kan man tycka. :)

    SvaraRadera