Sidor

fredag 1 november 2013

Resfredag: Att äta sig runt jorden.

Det är något visst med mat och resor ändå. Att få chansen att uppleva andra länders matkultur, känna smaker av utlandet, lockas av aptitretande dofter från små gatustånd, och gärna klämma lite på alla de där konstiga frukterna som man inte trodde fanns. Svensk husmanskost i alla ära, men jag är glad att jag har fått chansen att prova annat också. (Fast den där fårmagen, haggis, som min skotske svåger hade med sig från Skottland en jul för länge sedan, den hade jag nog kunnat vara utan...) Vilket är ditt bästa matminne i resväg?

Glaserade äpplen, Florida 2008. (Glasyr, ja tack! Resten? Nej tack.)
Löjligt goda kokoskakor (att doppa i socker, såklart), Koh Lanta 2012.
Simik (sesamkrans) precis enligt min smak, Istanbul 2012.
Godaste kycklingspetten hittar man på marknaden i Moskva, 2012.
Lakritschoklad to die for. Island (var annars?) 2013.

7 kommentarer:

  1. Åh, mat är en stor del av att resa tycker jag! Bäst mat har vi nog fått på Island faktiskt. Men även Kina och Vietnam har ju mkt gott och spännande att bjuda på. Nya Zeeland, som i övrigt är ett fantastiskt land, hade ganska trist mat. Liksom Cypern. Till mer udda (och inte så goda) erfarenheter hör rutten haj (Island), komjölksbollar (Mongoliet), kobrosk i sötsur sås (Kina) och grillade getinälvor (Kenya).

    SvaraRadera
  2. Yew, rutten hak och kobrosk? Hm, ja det låter onekligen lite udda.

    SvaraRadera
  3. Lägg upp bilden på menyn från södra Thailand. :-)

    SvaraRadera