tag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post2825016817019265781..comments2024-03-26T10:19:37.565+01:00Comments on Yesterday You Said Tomorrow: Mat-tjatAnnika/Resfredaghttp://www.blogger.com/profile/12606715807666267115noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-81757268344631365652014-04-25T19:36:35.711+02:002014-04-25T19:36:35.711+02:00Okej Monnah, min matguru, det är dags. Jag vill bl...Okej Monnah, min matguru, det är dags. Jag vill bli som du!Annika/Resfredaghttps://www.blogger.com/profile/12606715807666267115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-25590960883028366852014-04-25T19:36:35.032+02:002014-04-25T19:36:35.032+02:00Okej Monnah, min matguru, det är dags. Jag vill bl...Okej Monnah, min matguru, det är dags. Jag vill bli som du!Annika/Resfredaghttps://www.blogger.com/profile/12606715807666267115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-56565859798852295162014-04-25T17:27:25.888+02:002014-04-25T17:27:25.888+02:00Bacon i ugnen på aluminiumfolie, 200°C tills de är...Bacon i ugnen på aluminiumfolie, 200°C tills de är krispiga (20 minuter i vår ugn) med bakade potatis (de tar ca en timme).<br />Linssoppa tar längre tid, men är så gott:<br />1 msk kokosolja eller olivolja<br />1 stor lök, finhackad<br />2 vitlöksklyftor, finhackade<br />1 msk färsk ingefära, finhackad<br />2 msk tomatpuré<br />2 msk curry<br />1/2 tsk krossad rödpeppar (kan uteslutas, blir väldigt starkt)<br />1 l grönsaksbuljong<br />1 burk kokosmjölk<br />1 burk krossade tomater<br />3,5-4 dl röda linser<br />salt och peppar efter smak<br />lite färsk spenat<br />crème fraîche<br />Fräs lök, vitlök och ingefära i fettet tills löken är genomskinlig. Rör i tomatpuré och curry, fräs en stund till. Blanda i allt annat utom spenat och cf, koka upp och låt puttra på låg värme i en halvtimme under lock. Rör i spenaten och servera med cf.<br />Stekt ägg med ugnsstekt sparris, lite balsamico och svartpeppar på.<br />Sötpotatispommes (skär i kraftiga stavar så går det snabbare.<br />Ugnsrostade rotfrukter eller ugnsrostad broccoli eller blomkål. Så gott!<br />Köttfärslimpa.<br />Tacosoppa.<br />Äh, det finns massor av bra och snabb mat.Monicahttps://www.blogger.com/profile/17666773131921074139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-13905738800940455862014-04-25T16:41:18.550+02:002014-04-25T16:41:18.550+02:00Åh, tack för alla era tips! På måndag händer det.....Åh, tack för alla era tips! På måndag händer det...Annika/Resfredaghttps://www.blogger.com/profile/12606715807666267115noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-71356950306884085922014-04-25T14:34:36.052+02:002014-04-25T14:34:36.052+02:00Visst är det trist när inspirationen tar slut och ...Visst är det trist när inspirationen tar slut och man inte kan komma på en enda rätt man brukar laga. Händer lite då och då även utan flytt... Tips då? Lax i ugn i alla dess former lagar ju nästan sig själv. Barnens favorit är med pesto på (enkelt) och vi vuxna gillar mestn med riven ingefära, soja och sweet chili. Fredaghttp://fredagsvardag.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-5267524343080081562014-04-25T14:21:28.411+02:002014-04-25T14:21:28.411+02:00Samma här.
Jag tänker ju nu på alla saker som ska...Samma här. <br />Jag tänker ju nu på alla saker som ska falla på plats när vi flyttar - storhandlingar och LInas matkasse, bra lagad mat och glada barn och föräldrar osv. MOAHAHAHAHA! :)<br /><br />Iallafall så är detta en superfavorit, och såå enkelt, jag lovar!<br /><br />http://livetfrandenljusasidan.se/2014/01/16/veckomatsedel-och-godaste-korvgrytan/<br /><br />Förresten så ler jag lite åt mitt inlägg för vi har inte gjort någon matsedel sedan dessa. Vecka 3. Underbart. :)<br /><br />Lisa & livet från den ljusa sidanhttp://livetfrandenljusasidan.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-88457182689597426732014-04-25T06:52:12.942+02:002014-04-25T06:52:12.942+02:00Oh jag vet hur det känns! Ibland kommer matlagning...Oh jag vet hur det känns! Ibland kommer matlagningen helt av sig. En favorit som vi åt igår var bakad potatis (lagar i micron på typ en kvart). Barnen älskar det med bara smör och lite riven ost på och vi vuxna toppar gärba med tonfiskröra eller dylikt (typ 1 burk tonfisk, cremefraische och salt och peppar). Det är ueberenkel lifesaver mat hos oss men god och "matig". Kram!louisenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8363471669927015675.post-6185345951059553012014-04-25T03:47:47.286+02:002014-04-25T03:47:47.286+02:00Jaime Olivers 15 minutare! Det går garanterat fort...Jaime Olivers 15 minutare! Det går garanterat fort och är oftast nyttigt och gott :) tror han släppt kokböcker också men annars finns det tips å recept på hans hemsida.Katehttps://www.blogger.com/profile/06503165556969072129noreply@blogger.com